WM 6.5 STD -- i want it in my Q9 :P

Discussion in 'Moto Q 9h' started by Tranzystor82, Jun 7, 2009.

  1. dis100

    dis100 Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
  2. avero

    avero New Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
  3. kareljack

    kareljack Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    2,077
    Likes Received:
    15
    I can flash this ROM with RSD Lite? Kinda nervous about testing it. Hope someone is willing to be a guinea pig.
  4. avero

    avero New Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    whatta OS you use for flashing? VISTA or XP?
  5. kareljack

    kareljack Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    2,077
    Likes Received:
    15
    I'll be using XP..
  6. IOZ

    IOZ New Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    You can use AEKMap (http://ae.inc.ru/aekmap.php). If you need help, write.
  7. vince_wonk

    vince_wonk New Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    i've successfully flashed to 6.5 firmware from chinese site. but i can't have a internet connection and GPS. do we have a solution for these two problem? in 6.1 i use com 3 for GPS and in 6.5 none of the com port work. If these two things work, i'm sure it will be perfect for us. Q9h AT&T user. Sorry for my bad english.
  8. icrap

    icrap New Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
  9. Tranzystor82

    Tranzystor82 Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    234
    Likes Received:
    1
    hello

    EUROPEAN ROM BASED ON EU RADIO ROM
    Q9_WM6.5_23004.part1.rar
    Q9_WM6.5_23004.part2.rar

    older european rom
    Q9h_WM65_CHS_090607_Karas.part1.rar
    Q9h_WM65_CHS_090607_Karas.part2.rar


    all this files must first download and next unpack with winrar etc part one, two .....

    the output files is .nbf - this file can be flasable for RSD Lite
  10. icrap

    icrap New Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Thanks, but when I download wm they are just "files" and not RAR.
    Could you upload the combined files?
  11. Tranzystor82

    Tranzystor82 Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    234
    Likes Received:
    1
    hello
    answear is "no" because SKY drive of microsoft has a file size limitation to 50mb so i must pacage of part files ....
  12. icrap

    icrap New Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Yeah i figured it out now.

    EDIT!

    Ok it is flashed BUT its all CHINESE!

    Any instructions on what buttons to press to make it english?
  13. icrap

    icrap New Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Can someone PLEASE tell me how to change the language to english?
  14. dis100

    dis100 Member

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
  15. konker

    konker New Member

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Unable to retrieve interface handle (0x7027)

    Hi Tranzystor82!

    I've managed to flash Q9h_WM65_CHS_090607_Karas ROM and currently using it in English language with PlumSIP for Q9h as IME.
    But I'd like to try your ROM.
    When I use patched RSDLite 4.2 to flash your ROM, I get the abovementioned error message: Unable to retrieve interface handle (0x7027)
    What should I do to get past this error message?
    I did not have any problem with flashing from AT&T's ROM to Vodafone ROM & then to the Q9h_WM65_CHS_090607_Karas ROM.
    I tried to flash the Vodafone ROM & got the same error message.
    My Q9h is connected to my Windows XP Pro computer using Activesync with RNDIS driver.
    Please advise me.
    Thanks!

    [Update]
    I put the Q9h into flash mode (Z + B button & power on) & RSD Lite was able to detect it as SE OMAP Flash device. Now, I'm up & running with the Q9_WM6.5_23004 ROM.

    Konker
  16. motorola q9

    motorola q9 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Can please somebody tell me hot to get those 2 parts together? or do u load into rsd lite one after other?

    Please help because nothing works, yesterday i mistaked and installed wm 6.1 from At&t and now im locked (i need unlocked because im in EU)

    Thanks for any help!
  17. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    @motorola q9
    dont post in such large font
    i edited your post to remove the large font
  18. Tranzystor82

    Tranzystor82 Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    234
    Likes Received:
    1
    If you have two partrts file archive ... just unpack with winrar. If you lock your phone jou must nlock only with key unlock... the unlocked firmware not unlock your device....
  19. motorola q9

    motorola q9 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    So you say that i locked my device oly because i installed At&t rom for US? Can u tell me how to get unlock key? I must pay for it? and then i got it for ever or just for 1x use , or how does it works?

    Tnx

    EDIT: Now i buyed unlock kode... its working!!! And now just install the best Rom!
  20. motorola q9

    motorola q9 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    hello,

    i have some problems with instaling wm 6.5, but im confused WICH rom and wm should i install, when i use wm6.5_23004 its always sending error to rsd (on the phone it says: "NORMAN RAM DOWNLOADER" and "Waiting for sockets com.!!!", on the Rsd it says: "Failed flashing process" and "FAIL".

    So wich rom should i use to install?

    (using motorola q9h eu and need it for eu)

    P.S: If this info helps: when i run bootloader (z+b) it says B.L. version: "BOOT_U_01.25.00R_NORM"
    -------------------------- now the other info -------------------
    and when i run RSDlite it shows my phone with data:
    Technology: Dual Mode UMTS
    Software Version: MODEM4_U_40.11.40R_06
    Flex Version: Www.MoFan.Mobi
    Bootloader Version: 03c0
    DRM Version: 20070425_fl
    ----------------------------------------------------------------
    Hope it helps....

Share This Page