Using Spb Mobile Shell on Saga

Discussion in 'Samsung Saga' started by EQBob, Mar 18, 2009.

  1. EQBob

    EQBob New Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    0
    Using Spb Mobile Shell on Saga

    So I've had Spb Mobile Shell on my Saga now for a few hours and overall, I'm quite pleased. It's pretty snappy and works pretty well. Pretty configurable as well. took a while to figure out the different between the Today screen plugin and the Now sceen and the Spb Menu and where everything is and all that, but with a little perusing of the PDF version of RTFM, it was fairly smooth.

    When I first installed, I was a little surprised that it didn't give me an option for installing to the memory card. Was going to uninstall and try again, but then saw in the manual that it can't go to the card--or at least they've set it to where it won't install to there.

    The Now screen is attractive and except for one item I can't figure out, works real well. That item is on email...the action when the email icon is pressed takes you to the Outlook inbox--but say your messages are in your gmail inbox, you have to go through the menu, select Go to, etc. However, the shortcut key on the keyboard still goes to the main messaging screen, so the functionality isn't destroyed, just a decision they've made...I can't find where that's configurable.

    The icons and actions under Spb are very crisp and clear.

    I'm very impressed so far. Love the little weather on the screen capability as well.

    I completely uninstalled Throttle Launcher. Yeah it's free, but I just didn't get good vibes from it for it's stability and usability.

    Anyone else using Mobile Shell?..

    Can't figure out if the Now screen is skinnable in terms of anything like a background picture....I know you can do colors, but I haven't found a picture option.
  2. blackmeto

    blackmeto Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    3,772
    Likes Received:
    0
  3. EQBob

    EQBob New Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    0
    Yeah...I have that thread open in another tab and have been starting to peruse it. Not like I'm getting work done <G>.

    Are you registered over there? There's a file called spbwatcher.cab which apparently "installs" the now screen as the today screen. However, to get it, you have to be registered. I was hoping to avoid yet another registration just to get a single 11K cab file <G>

    If you find out more about the "skinning", let me know...
  4. blackmeto

    blackmeto Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    3,772
    Likes Received:
    0
    i am gimme a sec
  5. EQBob

    EQBob New Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    0
    Kewl...thanks...XDA is such an annoying site to navigate / find anything.

    it's like the wild west of posting out there....links to threads all over the place, nothing is ever organized as well as (anal retentive) me thinks it should be <G>
  6. blackmeto

    blackmeto Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    3,772
    Likes Received:
    0
    change .zip to .CAB

    Attached Files:

  7. EQBob

    EQBob New Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    0
    Perfect...thanks!
  8. brandon.roeder

    brandon.roeder New Member

    Joined:
    Jul 3, 2008
    Messages:
    3,122
    Likes Received:
    0
    Nahh. i use tf3d :)
  9. blackmeto

    blackmeto Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    3,772
    Likes Received:
    0
    tf3d will be next but bob what do you have enabled in your today items screen?
  10. blackmeto

    blackmeto Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    3,772
    Likes Received:
    0
    looks like you just put the pic on your phone go to it with file explorer and view it then set it to background
    i say that because its still using my throttle launcher bckgrnd picture
  11. EQBob

    EQBob New Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    0
    Currently, the...
    Spb Mobile shell plugin
    Clock
    Today Plus
    Mesaging/missed Calls
    Calendar
  12. EQBob

    EQBob New Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    0
    that works for the today screen, but not the now screen.

    At least, not on my now screen...can't get any background on there.
  13. blackmeto

    blackmeto Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    3,772
    Likes Received:
    0
    ahh i see what u mean

    hol on
  14. EQBob

    EQBob New Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    0
    Two Interesting Related Issues

    1) Now I've been doing a lot more today with my phone, but this puppy is sucking my battery life. I'm down to 50% and usually by now, I'm only down to 80.

    2) I didn't even install that CAB yet and the NOw screen still gets flipped on automagically after a few seconds pause. Maybe their latest update added that in?
  15. blackmeto

    blackmeto Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    3,772
    Likes Received:
    0
    i did see that there is a setting to show now screen on device wake up
  16. EQBob

    EQBob New Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    0
    where is that...must have it checked, but don't know where it is <G>
  17. blackmeto

    blackmeto Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    3,772
    Likes Received:
    0
    spbmenu>spb options
    i cant be more specific because i just uninstalled
    i couldnt figure out how to change the buttons at the top of the today
  18. EQBob

    EQBob New Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    0
    ok...found it and unchecked...thanks.

    You mean the spb plugin? Not sure those are configurable as to which 4 buttons get put there.
  19. blackmeto

    blackmeto Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    3,772
    Likes Received:
    0
    yeah because with the time on screen the clock button isnt needed and i would rather have weather displayed always to fill up the screen with my schedule so that weather button isnt needed.
    but all in all it is a very sharp program i think ive been spoiled by the touch sensitivity of throttle launcher ( even if there is only 1 theme ive gotten to work with it so far):)
  20. EQBob

    EQBob New Member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    3,416
    Likes Received:
    0
    I mayhaps did not spend enough time with throttle launcher to learn it's ins and outs, but I couldn't get the thing to do what I wanted...and it didn't look real sharp...and I wasn't a fan of the RealVGA route.

    I guess that's why they make different programs for different people <G>

Share This Page