Tutorial Atualização/Update Moto Q8 GSM to Windows Mobile 6.1 - En + Br PDF

Discussion in 'Motorola Q' started by natao2008, Jan 10, 2009.

  1. lucianopiaui

    lucianopiaui New Member

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    estou atras tb, ja le que estão pegando do q11 e colocando no q8 mas nao tenho se vc souber de algo me manda tb melhro ad dno msn lucianopiaui@hotmail.com
  2. natao2008

    natao2008 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    stick it

    pls moderator stick this post...
    :smile::smile::smile:
  3. gurkpimpin

    gurkpimpin New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi I am new to the moto Q with wm 5.0 and i was wondering if i could upgrade this to the 6.1 and if so how
  4. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    NO!..............
  5. Travolta

    Travolta New Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Interestin thing - after 6.1 update the limit of MMS message becomes 100k (instead of 300k as it was) I suppose there is some way to change this limit back ?
  6. limputo

    limputo New Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Alguma Novidade

    Olá pessoal. Alguma novidade com relação ao Teclado do Moto Q com a rom do WM 6.1?

    abc
  7. aanjos

    aanjos New Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Limputo, qual novidade vc se refere? se for sobre o teclado ficar apagado, isso tem como resolver via alteração no registro. O único problema que ainda não encontrei solução foi a tecla de viva-voz, que abre o IE.

    Abcs
  8. brunofin

    brunofin New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Me diz uma coisa, o reconhecimento de voz funciona com essa atualização? Mesmo em português?
  9. aanjos

    aanjos New Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Cara funciona sim, mas como a atualização é em chines e ingles :frown:, vc tem que falar os comandos nesses idiomas :foot: (lógico que uso em ingles :laugh2:).

    Abcs
  10. brunofin

    brunofin New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Hmm existe alguma pasta que eu possa salvar e depois copiar para o WM 6.1 pra fazer ele reconhecer em português? Eu mudei o idioma do meu MotoQ para inglês mas mesmo assim os comandos ainda estão em português. caso alguém tenha alguma dica eu posso fazer o upload aqui depois caso funcione.
  11. brunofin

    brunofin New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Agora que eu vi isso. Alguém já encontrou um fix ou pode me recomendar algum plugin de calendário?
  12. brunofin

    brunofin New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    OK, tipo, eu consegui atualizar tudo OK. Estou tentando configurar aqui as redes, a rede TIM Dados eu consegui, estou tentando configurar agora a TIM MMS e a TIM WAP, mas no WM6.0 tinha a opção Connects To > MMS Network e Connects To > WAP Meta Network, mas no WM6.1 não tem. O que eu devo colocar? Tem WAP CMCC, Secure WAP Network, WAP Network, Work e The Internet.
  13. brunofin

    brunofin New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Isso eu consegui consertar, é só ir em Regional Settings e mudar para Portugues (Brasil). O calendário vai ficar em português, mas o resto do Windows continua em inglês.
  14. Xjester

    Xjester New Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I upgraded it to WM6.1 and now i wish to go back to the orignal windows, anyway i can do it ?
  15. brunofin

    brunofin New Member

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    you need to find a MotoQ Windows Mobile 6.0 ROM and flash it the same way you flashed WM6.1 into your Q. The only problem is to find the ROM. xP
  16. aanjos

    aanjos New Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Neste link tem uma ROM para moto Q GSM com WM6.0. Se não me engano tem Portugues e Inglês. Eu mesmo já testei no meu moto q e funcionou sem problemas. Ela é limpa, sem personalizações de operadora, após o primeiro reset se configura conforme a operado do chip.

    This link has a ROM for moto Q GSM WM6.0. I think is Portuguese and English. I have also tried on my moto q and worked without problems. It is clean, without operator customizations, after the first reset is configured as the operator of the chip.

    http://rapidshare.com/files/1848180...1_GSZDRWNRTLBRLA033_secure_2924376264_1FF.rar


    Abraços,
    Alex.
  17. Corey H

    Corey H New Member

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    412
    Likes Received:
    0
    so just to be sure

    i have WM5 original q

    and with this i can flash it to WM 6.1?

    is there anything that would make this processes a fail? :frown:
  18. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    no
    this is for the Q8 only which already has wm6.0
    there will never be a way to get 6.1 or 6.0 on your wm5 Q
  19. Corey H

    Corey H New Member

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    412
    Likes Received:
    0
    the youtube video looks like the original q?:frown:

    can this be moved then b/c i belive this is in the wrong section:embarassed:
  20. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    yes the Q8 looks just like the original Q
    and since there is no Q8 forum it can stay here...it says Q8 in the title

Share This Page