Try this "Speed Hack".

Discussion in 'Moto Q Hacks' started by fr4nk1yn, Oct 6, 2008.

  1. Vazguard

    Vazguard Active Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Messages:
    5,502
    Likes Received:
    0
    Hey fr4nk! Congrats on the Guru!
  2. nurendra

    nurendra New Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    My wife found it! Long day, tired eyes . . .
  3. Vazguard

    Vazguard Active Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Messages:
    5,502
    Likes Received:
    0
    Teamwork!
    -------------
  4. nurendra

    nurendra New Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Only way it works!
    Also self interest as she also just got a 9c as well. :)
    Her first. I upgraded to a 9c from a Q.
  5. Vazguard

    Vazguard Active Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Messages:
    5,502
    Likes Received:
    0
    Nice! Add another to the family!
  6. darkdomino

    darkdomino New Member

    Joined:
    Jun 2, 2008
    Messages:
    833
    Likes Received:
    0
    I've used this hack for almost a week now and here are some observations:

    1. Q is slightly more responsive but the increase is neglible.

    2. My Q will not stay charged through the night, where with the default speed settings it never had trouble.

    3. Q doesn't seem to have as much "typing lag" while composing SMS messages and emails.

    other than that I don't really know if this hack is really worth it. The only speed hack that produces real noticeable results is the "profiletype=0" speed hack...and that sucks battery like nobody's business.
  7. lancelot916

    lancelot916 New Member

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0

    Did this speed hack for 7-10 days. First day it worked beautifully. Then as the days progressed, it got a little sluggish. Then by the 8-10th day it had issues. It froze and even holding the red button wouldn't reset it. I'd have to pull out of the battery almost every hour or so.

    So I had to hard reset. My thought on it is the "disable13mhz" thing is probably the thing that messed it up.
  8. fr4nk1yn

    fr4nk1yn New Member

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    3,698
    Likes Received:
    0
    I didn't have any real issues with "Disable13mhz" enabled.
    If causes the phone to be more sluggish after the first keypress but after that it's OK.
  9. lancelot916

    lancelot916 New Member

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0

    the OP said to put a "0" where it says "disable13mhz" which would seem to imply that it is disabling "disable13mhz" (double negative) vs. enabling.
  10. darkdomino

    darkdomino New Member

    Joined:
    Jun 2, 2008
    Messages:
    833
    Likes Received:
    0
    I had identical problems... went in and manually changed all the values back to their defaults.

Share This Page