>that breaks my wooden shoe<

Discussion in 'Motorola Q' started by rudeboy, Jan 29, 2008.

  1. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    &gt;that breaks my wooden shoe&lt;

    (Dutch saying, which means i don't know wth is happening nor why)

    so before the Master Reset, my phone froze a bunch of times while trying to making a call with the Q on the cradle & synced to the pc. tried a new cable (which i am still using, syncing works just fine) i was at the time also using eXtreme Agenda which also "has" (manages) the contacts.. that and other little things made me decide to do a Master Reset...

    ...which i did yesterday, did not restore the backup i had made with Sprite (because some apps were on sd, some on device.. long store short i decided to do the whole thing manually)

    so here i am... at the verge of installing XA (everything else is done, installed & working..)

    so the Q is on the cradle.. i need to make a call, take the phone of the cradle.. and i had one of those M$ error which i click away... go into my contacts (with the default contact manager) find the person i need to call, click the green button, i hear it dial... and that's it, frozen again.

    not really a clue what to do....
  2. cheri

    cheri Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    11,615
    Likes Received:
    2
    Thats darn crappy wooden shoes and all! Could it be that something you downloaded recently?

    Ive been thinking about the master reset just to do some deep cleaning...i dont have sprite though and im not ready I guess.

    heres to a speedy recovery!
  3. mike250rs

    mike250rs New Member

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    14,284
    Likes Received:
    0
    could be verizon's way of saying upgrade...hope not

    did you try the 2 step reset from the other thread?
  4. cheri

    cheri Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    11,615
    Likes Received:
    2
    i thought about that too mike...seems like there are like time bombs in electronics that blow after the warranty period is up.
  5. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    did not count the steps but did the MR yesterday afternoon... and all i loaded was programs i have been running for the last year...

    newest things i have installed recently and the issue didn't start till last week is Windows Live, and CtScheduler.

    i am also using a brand new battery..
  6. cheri

    cheri Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    11,615
    Likes Received:
    2
    Gosh I hope u get it figured out....seems odd though.
  7. Rcnathan

    Rcnathan New Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    522
    Likes Received:
    0
    man that really sucks RB. Sorry man! :frown: I just did a Master Reset last night to, but things are going fine for me. :frown:
  8. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    okay.. i just had to run an errand and low & behold i started thinking while driving (and listening to Neil's "Prairie Wind") and this what i came up with.. what if, at the time i want to dial/call somebody Windows Live's is wanting to use data ?.. at that time my Q is hooked up via usb and a connection can not be made, but i wonder if it could interfere..

    i set WL to 'manual' for the time being.. see what happens (or i mean does not happen)
  9. nags

    nags New Member

    Joined:
    May 18, 2007
    Messages:
    582
    Likes Received:
    0
    Mine has done this exact thing several times. Once it starts it does it to me after every MR... I'm actually having the same problem right now and just came back from the Sprint store several minutes ago. My new phone will be here in a day or so.
  10. cheri

    cheri Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    11,615
    Likes Received:
    2
    sounds logical, i have had similar interferance when using one app and trying to make a call. Its been a while tho.
  11. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    new Q is not an option.. Verizon really wants to give me a Q9, but in return i have to give them $250 of which they will give me back $50... or i can get a re-furbished silver Q which will cost me $50.. or i can get the black Q, for $200..

    so at this point... this Q remains mine :}

    (ps. i have had this Q -the same one, my first- for over a year now w/ little to no issues, and most caused by operator...)
  12. mike250rs

    mike250rs New Member

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    14,284
    Likes Received:
    0
    when has logic ever dictated a Q's behavior?

    maybe it was WL, not the first time a MS product has acted up. weee shall seee
  13. cheri

    cheri Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    11,615
    Likes Received:
    2
    this #3 has been solid....i know issues have been cuz of my tinkering so far
  14. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    rhetorical (again ?) :}

    for the next few days WL has been set to in-active.. if (hopefully) i figure out that was it, i shall continue looking for a solution. until then, yes we shall see.
  15. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    there fore at this point i at least know what i have.. if they give me some refurbished device who knows what the issues are, so i would be hesitant to exchange for a refurb..
  16. cheri

    cheri Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    11,615
    Likes Received:
    2
    my first one would speratically shut off. #2 was direct from moto and it was not configured for verizon...#3 somehow got verizon to send me a new one.
  17. Geekster

    Geekster New Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    4,952
    Likes Received:
    0
    So? How's the phone doing? Is it better with WL turned off? I haven't had any problems with it so just curious to see what your experiment accomplished.
  18. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    so far no hick ups... made a few calls with phone on the cradle, keep fingers and other body parts crossed.
  19. Rcnathan

    Rcnathan New Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    522
    Likes Received:
    0
    Awesome news RB! I had some issue with running WL on my device...so I took it off. Hopefully things will keep looking up! :)
  20. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    so far, so good... WL was kinda neat, but not worth the "headache".
    thx.

Share This Page