Quick Gmail Question

Discussion in 'Moto Q 9c' started by bananapants, Aug 19, 2010.

  1. bananapants

    bananapants New Member

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Quick Gmail Question

    I'm using my Moto Q9c on Sprint if that matters...

    I have my Gmail sent to my phone using IMAP and the instructions here: http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=78886

    However I sync my Google Calendar to my phone using Microsoft Exchange Active Sync and the instructions here: http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138636&topic=14299

    Is it possible to use the Microsoft Exchange Active Sync to receive my Gmail by checking the box to sync my email? Is that possible? How often does it update? Is it better/worse than just using Gmail over IMAP (or in a mobile browser)?

    The reason I don't experiment myself is because I don't want to screw up my current Gmail and phone settings. I'm always on thin ice with this phone and I'd prefer not to have to do ANOTHER master reset.
  2. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    Yes it should, and it should arrive faster than IMAP. Exchange pushes emails to the phone when a new one is received by the server (in this case Gmail).

    I have never used Exchange for Gmail, but use Exchange on another server for my personal email, I would not be able to go back to POP or IMAP again.
  3. ryant35

    ryant35 Member

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Messages:
    865
    Likes Received:
    0
    I didn't know I could set up my other accounts using Exchange... I already have it set up with my work email, the million dollar question is can I set up more than exchange email account?
  4. riskybzns

    riskybzns Active Member

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    1,538
    Likes Received:
    0
    ryant, as far as i know you can only setup one exchange server account.
  5. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    No, sadly only 1 Exchange account per device.

Share This Page