Q Keeps Rebooting

Discussion in 'Moto Q 9c' started by JFUNDE02, Aug 27, 2008.

  1. JFUNDE02

    JFUNDE02 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Q Keeps Rebooting

    New here but I have found some useful info here.

    I work for a Law Frim and all the attorneys have Q9c's.
    They all have been upgraded to wm6.1. This has stopped the moto "M" screen of death. Now they have started rebooting :angry: on their own a couple of times a day. Since these phones are used for business there are few programs on them. The only thing that we add is the good messaging.
    Has anyone come up with a fix for this. I have heard ideas of turning of the push for the e-mails but this will not work for the attorneys because they have to have their e-mail automatic:foot:.
    Any help would be great.
  2. donnyhink

    donnyhink New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I have only had the Q for about 3 weeks and mine does that too. I even had it happen twice during a meeting. How embarrassing!
    I called my carrier and after having me do several hard resets among other things, they have decided to send me a new phone. They said that it should not do that.
  3. JFUNDE02

    JFUNDE02 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Why is that always the answer. That seems to be the common theam. The problem I have with that is we have multipule phones here and it takes forever to get a new one in and setup. :angry:
  4. donnyhink

    donnyhink New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I agree that the solution is just to replace the phone. However, I was very pleased when they sent it next day air. I sync'd it back up. So far it is ok.

    I have been told that it may be because I have several email accounts pushed to my phone. I also have a friend who's phone (different model) did the same thing. He found a setting that corrected it. As soon as I find that, I will try it. If it works, I'll post it.
  5. monstertech

    monstertech New Member

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    I had this issue on my Q I got. I think it has something to do with having your email auto check every so often. I started out with having email checked every 15 mins....then the phone would randomly reboot. I ended up turning that off for a week or 2...not a single reboot that I noticed. So I turned it back on to every 15 mins and it does it every so often. Since I use it to check 2 different email accounts I will set one to every 15 and the other a different time. Maybe that will fix any issues? I will keep all informed.
  6. donnyhink

    donnyhink New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Thanks for the info. I have two email accts pushed to my phone. One, I have check every 5 minutes and the other I have moved to 15 minutes. I will move that one back to an hour maybe and see if that helps.

    Another weird thing is that it doesn't do it if I'm out of my home area. I have a National plan but I travel out of home area alot. It doesn't seem to do it then. Makes me say hmmmmmmmm:laugh2:
  7. mike250rs

    mike250rs New Member

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    14,284
    Likes Received:
    0
    may need to update the roaming tables
  8. donnyhink

    donnyhink New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    OK, I haven't found that yet. It doesn't reboot while roaming, so should I mess with it?
    I like it. I was told that right now we are using CDMA but by the end of the year we will be upgrading to EVDO. That means instead of a little better than dial up speed it will move closer to high speed. Wooooo Hoooo!!!!
  9. USCQUSER

    USCQUSER New Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    I had the rebooting issue as well but there was a update to correct this problem. Since I installed the update there has been no more problems with reboots. Go to the Motorola website to see if there is one available for your carrier. I know Alltel and US Cellular has it.
  10. monstertech

    monstertech New Member

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trying the update now...
  11. monstertech

    monstertech New Member

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Seems to work for me...I did that update and no issues so far. For some reason my email accounts didnt save...

Share This Page