Push Gmail for iPhone and Windows Mobile!!!! It's here!!!!

Discussion in 'Windows Phone Software' started by kareljack, Sep 22, 2009.

  1. bberryhill0

    bberryhill0 Active Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    2,215
    Likes Received:
    1
    It was the highlight email part I didn't get. Thank you, thank you, thank you. <bowing respectfully>
  2. Bucket

    Bucket New Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Do you have a copy of the standard USC layout? I would like to switch back to that one so I can see my Active Sync emails but I no longer have it.
  3. bberryhill0

    bberryhill0 Active Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    2,215
    Likes Received:
    1
    I think I have it around here somewhere. I never throw anything away.

    Attached Files:

  4. helltoupee

    helltoupee New Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Thank you . Thank you Tree Frog . The second file is what I did need . I had to open it and write down the contents and then manually input the settings . Took all of 10 minutes and worked like a charm . I got my email working flawlessly now . Not sure of the turn around time . Might just be lag from a huge influx of new users .

    On a side note , something I found when entering the registry settings . If you go to HKLM\software\microsoft\inbox\svc\activesync\friendlyname . You can change Outlook E-mail to what ever . I changed it to Gmail . Now on my home screen it says Gmail .

    Thanks again
  5. bberryhill0

    bberryhill0 Active Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    2,215
    Likes Received:
    1
    Thanks helltoupee. The Outlook E-mail label was bugging me.
  6. Bucket

    Bucket New Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I am editing the USC layout now. It has a line going across which includes Email(Active Sync), Text Messages, and Voicemail. Those are always there even if there are 0 messages. The line below that is the Calendar.

    If IMAP Gmail has a new message then it will show up in between the Calendar and the Email, Text, and Voicemail...it inserts another line.

    I'm trying to edit it so that the Active Sync email will display like the IMAP. I would like it to display below where it is now and only if there are new messages. Can anyone help? I can't seem to get it to work.

    <plugin clsid="{62E5C279-1E55-4bbb-95DA-D576093C23BE}" name="MessageCount" height="20">
    <background>
    <format state="selected" bgcolor="COLOR_HOMEHIGHLIGHT"/>
    </background>
    <label>
    <text lang="0x0409">Email <unreadMsgs name="ActiveSync" /></text>
    <text lang="0x0C0A">Email <unreadMsgs name="ActiveSync" /></text>

    </label>
    <label>
    <text lang="0x0409">Text Messages <unreadMsgs name="SMS" /></text>
    <text lang="0x0C0A">Text Messages <unreadMsgs name="SMS" /></text>
    </label>
    <label>
    <text lang="0x0409">Voicemail <unreadVMail name="VMail" /></text>
    <text lang="0x0407">Voicemail <unreadVMail name="VMail" /></text>
    </label>
    <translaterockerkeys/>
    </plugin>

    <!--standard others plugin-->
    <plugin clsid="{8486CC1E-025B-4888-9C76-048DF7C1787D}" name="msgcount2" height="25" autoheight="true">
    <text padding-bottom="4"/>
    <background>
    <format state="selected" bgcolor="COLOR_HOMEHIGHLIGHT"/>
    </background>
    <mail account="others"/>
    </plugin>
  7. kareljack

    kareljack Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    2,077
    Likes Received:
    15
    Wish there was a similar way to change Hotmail to Live Mail...
  8. bberryhill0

    bberryhill0 Active Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    2,215
    Likes Received:
    1
    @Bucket - Why would you want the ActiveSync email to show up on a separate line? It shows up on the messaging line and you can change the name to Gmail using the reg edit in the post before yours.
  9. masterdelusion

    masterdelusion New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    I tried to get this to work....

    I set up the exchange server but i keep getting this error that there is an error on the server....?

    It won't let me do it... I followed the instructions.

    Is there any different steps for our phones?

    I also have my phone installed from Microsoft.... could that be interfering somehow?

    Thanks in advance for the help.
  10. regression

    regression New Member

    Joined:
    Mar 8, 2007
    Messages:
    810
    Likes Received:
    0
    Right now GMail is having problems. ActiveSync was working for me yesterday but not now. Maybe you are unable to connect because of this?

    http://www.google.com/appsstatus#hl=en
  11. simollie

    simollie New Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    When did you try it? It might be truly a server side error. This morning (around 9am Pacific time) there was an outage of Google contact. Even gmail website said it couldn't access contact. My sync wouldn't work at that time but now it's fine.
  12. regression

    regression New Member

    Joined:
    Mar 8, 2007
    Messages:
    810
    Likes Received:
    0
    Same here, looks like things are back to normal for me also.
  13. masterdelusion

    masterdelusion New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    I'm still having several issues, but it might be devise related.
    The push feature... getting mail when i get it in my inbox, isn't working. Syncing contacts, calendar and tasks is not working. I can sync my mail, but only manually. Anytime i try to sync through activesync, it doesn't work.
    I removed the my phone app from my device. Still the same issues.
    I think i might have some left over settings from some of the apps i have removed, like live outlook, so i might have to just do a hard reset and reprogram the phone... fun, fun.
  14. kareljack

    kareljack Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    2,077
    Likes Received:
    15
    As mentioned before, syncing tasks is not available yet. If this is selected under "Data to sync" not only will it not work, but it will prevent everything else in google sync from working.
  15. masterdelusion

    masterdelusion New Member

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Oh.... dur I knew that! I gave up Google sync for My Phone app... it's been awhile since i used it. I had that problem last time.

    Thanks for the help... problem solved.

    Did we figure out if the battery dies quicker if always connect to the server?
  16. simollie

    simollie New Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    120
    Likes Received:
    0
    Seems to me at least push didn't make the battery life worse, if not better.
  17. kareljack

    kareljack Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    2,077
    Likes Received:
    15
    I think there should be a noticeable effect on battery life, but so far I haven't done a strict test.
  18. hustler2000

    hustler2000 New Member

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    anyone else having a problem with gmail where its only downloading the last 3 weeks of messages? i set it up to receive all my old messages in activesync and it still only gets about 3 weeks of messages. ive set it up a few times and nothing works!
  19. kareljack

    kareljack Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    2,077
    Likes Received:
    15
    I dunno what happened, but after they recovered from that last outage the Push service is near instantaneous!
  20. Bucket

    Bucket New Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    So far I believe I have seen an increase in battery life using Active Sync instead of IMAP.

    One problem I have had is that some of the emails do not have any text in the body. They are just blank. I have it set up to receive the full message, text only HTML. My IMAP is set up the same way. The blank messages show up just fine using IMAP. Anyone else have this come up?

Share This Page