Possible Memory Leak?

Discussion in 'Motorola Q' started by n99hockey, Jul 13, 2007.

  1. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    glad you solved that "issue"... and yea, well we all do less smart stuff at times, you were not aware the attachment was 5Mb ? guess not :}
  2. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    i dont remember this but that doesnt mean i didnt do it...lol
  3. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    all part of getting older my friend :}
  4. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    i know...its a shame really :tounge:
  5. rudeboy

    rudeboy New Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    56,232
    Likes Received:
    0
    yea, you'll get used to it.... i did :}
  6. sulster

    sulster Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Messages:
    1,721
    Likes Received:
    1
    Yikes!! Me too!

    Hm. I have all of a sudden started getting the memory error, too. I have several email accounts I check, but I am quite diligent about deleting and cleaning the folders out. I wonder-- it's not trying to hold all my exchange folders in memory, is it?

    This is the pits.
  7. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    something else that i know for a fact clogs memory is the internet temp files...

    open up the internet explorer window and hit the right soft key and then options then memory and clear out the files....i have saved up to 5 megs at one point and another member here cleared out 15 megs!

    cant hurt to check...i like to clean that out once a week!
  8. daggett003

    daggett003 New Member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Just did mine...15.9 MB 's! I'll have to be more proactive in clearing these temp files.
  9. sulster

    sulster Active Member

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Messages:
    1,721
    Likes Received:
    1
    Hee--yep, I saw your post on that tip in another thread over the weekend so had already done that. (You are helpful without even knowing it! :) )

    I had an email in my inbox that had a 5 m attachment, so I have moved that which has gotten rid of the immediate issue, but still! Resko Battery and Memory shows 46.11M used 6.41 free. I went thru and deleted the excess home screens, I store pics and vids on my card, I have emptied my IE cache. I am not sure what else I can get rid of...
  10. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    haha thanks :laugh2:

    have you installed any programs on your Q's memory...and just thought you did on your storage card?
  11. DrQ

    DrQ New Member

    Joined:
    Jun 10, 2007
    Messages:
    2,159
    Likes Received:
    0
    Most programs install where you want them but I found that the current Google Mobile Maps installs to the device even if you request the storage card.

    I also move my CABS over to the storage card after I've installed the programs. They can be just deleted, but I like to have them on the card for a quick reinstall. I originally thought they first had to be on the device but they seem to run from the storage card.

    Pardon me if I state the obvious or already known but some of these things (no matter how simple) have taken me 6 months to figure out.

    Fred
  12. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    well it asks you where you want to install them...so maybe you think you scrolled over to say storage card but really didnt...you never know sometimes...

    and my googlemaps installed right to my storage card
  13. DrQ

    DrQ New Member

    Joined:
    Jun 10, 2007
    Messages:
    2,159
    Likes Received:
    0
    Thanks maybe I'll try to reinstall although I'm liking the new WLS a lot.

    Fred
  14. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    although i think every program puts something on the Q...program as a whole should def. install to the SD card...

    and yes...the new WLS is pretty nice...havent played with it alot but seems pretty good!
  15. DrQ

    DrQ New Member

    Joined:
    Jun 10, 2007
    Messages:
    2,159
    Likes Received:
    0
    Just downloaded the latest version from google.com/gmm and it downloaded the cab direct to the storage card but when I ran the cab it installed the program on the device even though I requested the storage card (made sure this time)

    There are 14 files under device/programs/googlemaps/ including the exe

    I run most of my software from the card except programs that reference the Q's internal databases. and I now switch between a couple of 2gb cards. Each have all the executable directories and get sync'd with mobsync back to my pc thanks to this forum.

    Fred
  16. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    hmmm i wonder why it wont go to the SD card for you...
    or perhaps mine is doing the samething and im just not aware of it :tounge:
  17. nags

    nags New Member

    Joined:
    May 18, 2007
    Messages:
    582
    Likes Received:
    0
    My Windows directory is only 69mb..

Share This Page