pMSNServer.exe??

Discussion in 'Motorola Q' started by Drewfu$, Jan 27, 2007.

  1. Drewfu$

    Drewfu$ New Member

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    pMSNServer.exe??

    What is this? It seems to always be running, even though I kill it everytime I see it. Is this what is draining my battery?

    I've got EVERYTHING turned off. No email, bluetooth, activesync, wireless sync, na daa. I used to go about 4 days per charge, not I'm back to about 1 or maybe 2.

    So whats this MSN program? I've never used the MSN program. I'm thinking about manually deleting it. Ideas?
  2. inf3st

    inf3st New Member

    Joined:
    Jul 31, 2006
    Messages:
    2,390
    Likes Received:
    0
    What I did to get rid of this problem was go into the registry and delete any thing that I found had pmsn in it. It has solved the pmsn.exe problem for me with no ill effect.
  3. Amosrock

    Amosrock New Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    174
    Likes Received:
    0
    has deleting pmsn had any ill effects on anyone? I am planning on doing this but i want to make sure its not going to screw up my phone. I really need to do whatever i can to make my battery last more than 12 hours
  4. gmardre

    gmardre New Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    Gonna do it too. Liked the post that said to just change .DLL to .DL and this would stop it.

    But, I can not find it. Got the PHM thing, but have no idea where to change the dll thing.........
  5. lexluthor

    lexluthor New Member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    598
    Likes Received:
    0
    Where are you seeing PMSNServer running? When you look in the task manager?

    I don't think I've ever seen in running in mine.

    Is it always there for you guys or it comes and goes? How often do you see it there?
  6. qnoob

    qnoob New Member

    Joined:
    Feb 3, 2007
    Messages:
    1,680
    Likes Received:
    0
    bump . . . do a google search on pMSNServer.exe and the similar msnserver.exe. Comes up with a lot of info.

    Is this the process that reports back to VZW or MSN normally?
  7. gmardre

    gmardre New Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    Oh, yea...it comes right back up every time I kill it.
  8. Amosrock

    Amosrock New Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Messages:
    174
    Likes Received:
    0
    here is that dll file for you...i just did this and it seems to have worked...we'll find out after a couple hours of checking my task manager every few minutes...
  9. MattB

    MattB New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    803
    Likes Received:
    0
    On my Q it is only there sometimes. I think I've narrowed it down to only starting if I open the text messages. It's not there when I go into Email, but whenever I check a text message then look at the processes it's there.
  10. gmardre

    gmardre New Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    This did NOT stop pmsnserver.exe to stop loading.... for me.
  11. inf3st

    inf3st New Member

    Joined:
    Jul 31, 2006
    Messages:
    2,390
    Likes Received:
    0
    If you delete all registry entries with pmsn it will stop loading.
  12. wizardofoz1942@yahoo.com

    wizardofoz1942@yahoo.com New Member

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    What or where is "resco" ?

    Where or what is resco? can I have more detailed instructions please?

    this will kill pMSNserver.exe within 30 seconds.

    -go to resco and on home screen search MSN.
    -now open up InprocServer32
    -go to (Default) key
    -change name to pMSNShared.dl
  13. gmardre

    gmardre New Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    This did not do it for me. As soon as I sent a text message, the pmsnserver.exe came right back up...
  14. gmardre

    gmardre New Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    OK...ok....one more question. Am I suppose to open the Resco editor IN THE Q and edit, OR open it from my PC and edit it? I have been trying to do it from the Q...
  15. inf3st

    inf3st New Member

    Joined:
    Jul 31, 2006
    Messages:
    2,390
    Likes Received:
    0
    Install it to the Q. Then run the app from the Q.
  16. gmardre

    gmardre New Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    Well. Heck! That's what I'm doing. When I search for pmsn, all I get is the one thing with the .dll -----I changed it to .dl ---and it did not solve the problem. I never get the whole list of pmsm items to "delete ". I really do not know what I'm doing wrong.
  17. troutseth

    troutseth Guest


    RESCO will show you one at a time . . . you have to find again until it finds no more.
  18. antharr

    antharr New Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    I tried this but it disables my email.
  19. antharr

    antharr New Member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    There is a software update made available on the Motorola's home site that is said to solve the battery issue. Make sure you have a full charge on your battery before trying to update or it will not allow you to update. I will post and confirm if this update solves the battery drain issue.

    Let's hope this resolves the pmsnserver problem.
    I have read a couple of post where people say that they don't see where the pmsn process is a problem. I disagree!!! Everytime it shows up, my battery life decreases rapidity.
  20. inf3st

    inf3st New Member

    Joined:
    Jul 31, 2006
    Messages:
    2,390
    Likes Received:
    0
    The update is MOL2 it does help with battery life. It does not fix the pmsnserver.exe problem.

    As far as the update. If your Q is black or grey you have the latest update. If it is silver the you might have to update.

    So I did more reading. There is a new update for sprint. I wonder if we will see one for VZW

Share This Page