Having Trouble with Zip

Discussion in 'Q Home Screens and Wallpapers' started by tenshots1, Sep 1, 2008.

  1. tenshots1

    tenshots1 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Having Trouble with Zip

    I figured out how to get Cab formatted homescreens to show, but i can never get Zip formatted homescreens to work.

    I always just put the file under: ->application dat-> home

    When i go to open the file, it just shows me pics of individual features on the homescreen. i dont know what to do with them. could someone please help me out or give me a link
  2. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    if its a zip file
    then you unzip the files
    move the .xml and .jpg files to the Q under \application data\home and then go to start...settings...homescreen settings and pick the screen you just loaded up
  3. dafoxs

    dafoxs New Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    13,994
    Likes Received:
    0
    when you unzipped it, they usualy end up in my documents, you have to move them to that home file
  4. tenshots1

    tenshots1 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    why dont people just make their homescreens in cab format? im having a hell of a time gettin this unzip program. my comp is being annoying
  5. dafoxs

    dafoxs New Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    13,994
    Likes Received:
    0
    do it on your phone
  6. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    no everyone either
    1. has a program to make cabs
    2. knows how to make cabs
    3. zip files are easier to package for quick distribution
    4. zip files can be uploaded directly to EQ and cab files can not
  7. dafoxs

    dafoxs New Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    13,994
    Likes Received:
    0
    you beet me to it. yea
  8. tenshots1

    tenshots1 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    ok well i got the winrar program and it is up right now. i have targeted the homescreen, but how do i change the format?
  9. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    change what format?
  10. dafoxs

    dafoxs New Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    13,994
    Likes Received:
    0
    do it on your phone...hello
  11. tenshots1

    tenshots1 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0

    dude that sounds fantastic but i have no idea how!!!! ur telling a nerd to dunk here. its not gonna happen without some help
  12. tenshots1

    tenshots1 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    i thot i had to change the format of the program from zip to cab??
  13. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    noooo

    if its a zip file then just take the files out of the zip file and put them in the application data\home folder
    like i said in my very first post
  14. tenshots1

    tenshots1 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    dude i am so confused. do u mean to put each little program in seperately instead of putting it in as a file?
  15. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    ok

    the zip file contains 2 files
    1 .xml file
    2 .jpg file

    move both files to the \application data\home folder on the Q
    and thats it then go to the homescreen settings menu and select the screen

    its not that confusing or hard
  16. tenshots1

    tenshots1 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    ok. do i do anything with the rest of the files?
  17. sherri

    sherri Active Member

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Messages:
    10,117
    Likes Received:
    0
    Scott, I thought you could put cab files directly on the phone. (I think that's how I always get my cab files on the phone. I just copy the address into the address bar...) How do you put zip files directly on here? So often I am mobile and I would love to try a new homescreen, but I didn't know you could do it without a pc! Remember, steps for dummies, please!
  18. dafoxs

    dafoxs New Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    13,994
    Likes Received:
    0
    wouldn't it be eisier to go to rudeboys ap page from your phone, download it and install it?
  19. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    what other files?

    this member says its in a zip file not a cab file

    download and install what?
  20. dafoxs

    dafoxs New Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    13,994
    Likes Received:
    0
    jeeez, im in the wrong post. you can still download the HS from your phone and unzip it.

Share This Page