Download Speeds on Moto Q9c

Discussion in 'Moto Q 9c' started by ajskhan, Dec 16, 2007.

  1. ajskhan

    ajskhan New Member

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    1,092
    Likes Received:
    0
  2. BIGD

    BIGD New Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,589
    Likes Received:
    0
    change the dns servers and try again to c difference
  3. jtsarnak

    jtsarnak New Member

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    I know you have an app you run everytime to do this, but what exactly is the app doing? Can you do this process manually to try it out once?
  4. BIGD

    BIGD New Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,589
    Likes Received:
    0
    it will change the dns servers to other servers . to install it u gotta unzip the file on ur desktop and then put the exe file on ur phones sd card and execute
  5. jtsarnak

    jtsarnak New Member

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    I don't want to use the app, I want to change them myself manually. How can i do this MANUALLY?
  6. BIGD

    BIGD New Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,589
    Likes Received:
    0
    there u go
    Edit this registry key: HKEY_Local_Machine\Comm\Cellular Line\Parms\TcpIp\DNS


    Change default values to:
    • 208.67.222.222
    • 208.67.220.220
  7. ajskhan

    ajskhan New Member

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    1,092
    Likes Received:
    0
    On your apps page, I am assuming it is this:
    SetOpenDNS.zip

    correct?
  8. ajskhan

    ajskhan New Member

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    1,092
    Likes Received:
    0
    Very cool - 382kbps now!
  9. Dragonheart8588

    Dragonheart8588 New Member

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Mine have extremely slow today even with the DNS program running. It has been only around 200+kbps.

    It is extremely faster (1.3 mbps) with usb connection to my laptop. <_<
  10. BIGD

    BIGD New Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,589
    Likes Received:
    0
    yeah cuz then it uses ur laptops internet :tounge:
  11. jtsarnak

    jtsarnak New Member

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    When you go to the site listed above for the test, what test are you running, the 1MB?

    I ran the 1MB and got 397 kbit/sec with the default DNS addresses.
    I ran the 400KB and got 479 kbit/sec with the default DNS.

    (oddly enough, those are after a few tries at each. The first time I did the 1MB test I was getting over 900 kbit/sec. I wonder if there's throttling logic if it detects you're doing a lot of downloading or if I just got a lucky burst).

    Actually, I tried a few more times and now I'm getting over 800 kbit on average. Must be singal strength related because my signal at work fluctuastes between 3 bars and all bars.
  12. BIGD

    BIGD New Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,589
    Likes Received:
    0
    yeah it is correct

Share This Page