Does the new "my location" work for anyone?

Discussion in 'Windows Phone Software' started by garfong, Nov 28, 2007.

  1. moe1up

    moe1up New Member

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    how do you have GPS set-up on the Q? Or can you point me to a thread?
  2. larsdennert

    larsdennert Active Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    2,849
    Likes Received:
    0
    Ok let me drop the bomb. Navizon now provides location data to the Q! Free! With no external gps! I have the very original silver Q on verizon! Haven't messed with it much. I'm hoping that while moving it will be more accurate!
  3. larsdennert

    larsdennert Active Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    2,849
    Likes Received:
    0
    Ok navizon can create a virtual gps that can be used by googlemaps too. I tried Navizon on the freway tonight. It had the east west position down pretty good but north south was off by maybe as much as a mile. Reading their FAQ really cleared up how this system works. They use people who's phone's have a gps (internal or external) to map where the cell towers are as they pass by based on signal strength and other complex math. This data is then available to those with no gps so they can use just the relative tower strengths to triangulate. Looking in my area, on their webiste, most of the mapping is Tmobile and ATT towers which my phone can't use.

    The more mapping that gets done the more accurate it becomes! Slave a gps to your phone for a day of driving in your area and your area is permanently mapped for everyone and yourself!
  4. Stealth

    Stealth New Member

    Joined:
    Mar 8, 2007
    Messages:
    2,170
    Likes Received:
    0
    Buy Bluetooth GPS, pair with your Q, Enable both devices and go into mapping program and select the GPS feature. this is a high level overview, if you search you can find more details.
  5. Spencer-Scott

    Spencer-Scott New Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    what is navizgn?? do you have a link??
  6. larsdennert

    larsdennert Active Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    2,849
    Likes Received:
    0
    www.navizon.com gps positioning when your phone doesn't have one. It's free. Sign up for an account. Here's my referal code if you want it.

    5E585F5C5D

    Works "ok". It's a mapping program like google but gives your position. Not as good as a real gps but better than none and it creates a virtual gps that google maps can get use data from too so you can have your position in your favorite mapping app.
  7. norkoastal

    norkoastal New Member

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Could you please explain the steps to make this happen.. I have both apps and would like to see Google maps look to Navizon for GPS coordinates... I have GPs, but this owuld be a nice backup if Im completely lost somewhere lol..
  8. BIGD

    BIGD New Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,589
    Likes Received:
    0
    new "my location" in gmm works just fine on my q9c, just make sure its version 2.0.0
  9. Stealth

    Stealth New Member

    Joined:
    Mar 8, 2007
    Messages:
    2,170
    Likes Received:
    0
    Of course it does, I am pretty sure the Q9c already has built in GPS..............
  10. dmty

    dmty New Member

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Come on, Who has this hack figured out?
  11. larsdennert

    larsdennert Active Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    2,849
    Likes Received:
    0
    Assuming you have Navizon working where it is giving you position. Go into Options on Navizon, then gps, set the gps to "NO GPS (Navizon virtual GPS)", Baud 4800, Output Virtual port to Com8. I think you also need to set "Load Output Port as Device" in the advanced tab to make it continuously update.

    Install googlemaps 2.0. In googlemaps setup the gps to com8/4800 too and then select Use gps on the options menu. If Navizon is running it will feed to google. You can use - + to zoom in the new googlemaps.
  12. Spencer-Scott

    Spencer-Scott New Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0

    Ive done exactly this and i still cant get the "my location" feature to work
  13. larsdennert

    larsdennert Active Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    2,849
    Likes Received:
    0
    Maybe I'm mistaken as to what "My location" is supposed to do. Maybe someone can tell me.

    Using Navizon to feed location data, I get a blue dot in google that indicates where I am on the map. I just check "Use GPS" to do that. I don't use My Location.
  14. Spencer-Scott

    Spencer-Scott New Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    what phone do you have.... the original moto q doesnt have gps and i tried the steps you told me and they didnt work
  15. larsdennert

    larsdennert Active Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    2,849
    Likes Received:
    0
    I have the original silver vzw Moto Q that came with the original firmware right when it was released. It has been upgraded with MOL 1, 2, 3. Any more original and it would be a prototype.
  16. Spencer-Scott

    Spencer-Scott New Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    well heck i dont know whats wrong can you make a walk through and ill try it again (i really want this to work) i appreciate it
  17. Spencer-Scott

    Spencer-Scott New Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    335
    Likes Received:
    0
    how do you give navizon to give you your position in the first place
  18. kram

    kram New Member

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I could get it to work, great find. Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    However it is off by a mile. Would any tweaks help ?


  19. SPRINTMOTOQ

    SPRINTMOTOQ New Member

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Incentive To Buy A Bt Gps Unit???

    .# mappedPoints WiFi AP00 Cells00


    Total:
    0
    1 WiFi AP = 2 Points
    1 Cell Tower = 10 Points​
    You have claimed 0 rewards​
    You have 0 new rewards available​
    Each reward will be converted to $19.99 when redeemed. The funds will be sent to your Paypal account. The Paypal fee in the amount of $0.40 will be deducted.​
    My Paypal account:


    This is rather interesting!? I live in Downtown Chicago and this thing pinpointed me to my exact location. I walked about 10 feet and it told me I was on the Side. Then strolled another 10 feet and back home. Interesting concept. I applaud the developer of this technology. I wonder what sprint thinks about them plotting the location of towers?

    Check out the website. You have to register there for free then get the CAB from your cell.

    www.navizon.com

    If you'd like REFERRAL CODE:
    5C5F5C565857


    Thanks, have a good one!
  20. xghostx

    xghostx New Member

    Joined:
    Mar 2, 2007
    Messages:
    212
    Likes Received:
    0
    wish i could get it to work correctly but it keeps showing me in NYC?

Share This Page