Disabling the Camers Shutter

Discussion in 'Moto Q Hacks' started by dukmn80, Jun 15, 2008.

  1. dukmn80

    dukmn80 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Disabling the Camers Shutter

    I'm brand new to hacking phones. I have read a few posts giving directions for this with no success. I downloaded Mobile Registry Editor, found the "camera" folder, but it wont let me change the sound file to "\windows\shuttersound_02_secs.wav ". It gives me "access is denied" error. I then found that i needed AEConfig, so I downloaded it, but can't seem to get it to work. I followed these instructions:

    * Copy the "Disable Security" shortcut in "Storage\Windows\Start Menu"
    * Copy "AEConfig.exe" and "DisableSecurity.xml" in the "Temp" folder
    * Now on your Smartphone run "disable security" from your phones start menu
    * You should be prompted that it worked (might take a bit)

    I got the "disable security" shortcut coppied into the folder. But the Copy "AEConfig.exe" and "DisableSecurity.xml" in the "Temp" folder
    part is giving me trouble. Those files are in a Temp folder, but I dont have a Temp folder on my device to copy them into. Are they suposed to go into the "Storage\Windows\Start Menu"? They do show up in my start menu now, but wont run.

    Someone please help me out here.
  2. n99hockey

    n99hockey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    57,525
    Likes Received:
    15
    use a registry editor to either overwrite the file or locate it in the registry and change the file name to what you want

    look in the hack sticky for the location of the file in the registry if you are looking to shut it off completely

    you cant just delete the file...its in ROM and wont let you
  3. bobby-n

    bobby-n New Member

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Messages:
    3,991
    Likes Received:
    0
    i beleieve you hve to copy it to the storage card\temp folder
  4. dukmn80

    dukmn80 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    It worked. It was just the Temp file on the Storage card. Thanks for the help!
  5. kogama

    kogama Active Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,594
    Likes Received:
    0
    Im not to sure disabling it is a good idea when i disabled it i could not play internally recorded videos anymore.
  6. dukmn80

    dukmn80 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Kogama, You're right. When I changed the sound for the shutter, it did silence that, but now some videos don't play anymore and it gives me an error.
  7. kogama

    kogama Active Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,594
    Likes Received:
    0
    Actually before i didn't notice it for a long time and when i fixed it back my shutter sound was gone and my videos worked normally. That was before the master reset though and now i ahve shutter sound back...
  8. cliffr39

    cliffr39 New Member

    Joined:
    Jun 5, 2008
    Messages:
    214
    Likes Received:
    0
    wonder if replacing the sound file with a blank/silent sound file (backup the original) would resolve your video issue.
  9. dukmn80

    dukmn80 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I did just replace the sound with \windows\shuttersound_02_secs.wav
    So maybe it has to do with something else, because some videos still work. I'll look into it more.
  10. kogama

    kogama Active Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    2,594
    Likes Received:
    0
    it would probably work with a black sound one
  11. shaggy

    shaggy New Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Unlock registry

    You mentioned in this thread that AEConfig worked for you. Would you have a copy of it and the DisableSecurity.xml you used. I have tried everything to open up the registry with no luck.

    Thanks.

Share This Page