*!change icons help!*

Discussion in 'Moto Q 9c' started by johnaltha, Sep 12, 2009.

  1. manbat

    manbat Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,131
    Likes Received:
    3
  2. mfhrdnsw03

    mfhrdnsw03 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    mmm..., it's interesting should try this on my Q,
    thanks :)
  3. mislatero

    mislatero New Member

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Messages:
    248
    Likes Received:
    0
    me too i would like change the icons i have many icons cools

    i going to upload my icons.
  4. manbat

    manbat Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,131
    Likes Received:
    3
    If you need any help.....just PM me.

    If you need any help.....just PM me. I have a couple of tutorials and example DLLs and ICLs along with instructions in posts here.
  5. mfhrdnsw03

    mfhrdnsw03 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    @mislatero, we'll wait for your icons bro..., :)
    @manbat, thanks for supporting..., :)
  6. mislatero

    mislatero New Member

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Messages:
    248
    Likes Received:
    0
    Im upload a icons pack...

    Attached Files:

  7. mfhrdnsw03

    mfhrdnsw03 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    @mislatero thaks bro, :)
    i wish icould press the 'thanks botton'
  8. manbat

    manbat Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,131
    Likes Received:
    3
    These icon will need to be converted....

    ==================
    These icon will need to be converted....packed into an ICL or DLL to work with the Start Menu or Folders Icon lnk's. They will work fine with Chrome Config and Sliding Panels.
  9. mfhrdnsw03

    mfhrdnsw03 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    @manbat, ok thanks for the info, i'll try it using GConvert right?
  10. manbat

    manbat Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,131
    Likes Received:
    3
    That is what I use..
  11. mfhrdnsw03

    mfhrdnsw03 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    @manbat it.s work!!!
    really great thanks for you mate :) :)

    anyway i'm forgot to backup my original icons :(
    sometime if i want to restore it back, how to make it comes?
  12. manbat

    manbat Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,131
    Likes Received:
    3
    There is a copy of the original icon.lnk is the root windows folder.....just have to unhide hidden and system files. Then scroll down with the file explorer.
  13. mfhrdnsw03

    mfhrdnsw03 New Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    yeah i found it, thanks again mate, you're the man!!! ;)
  14. mislatero

    mislatero New Member

    Joined:
    Feb 23, 2008
    Messages:
    248
    Likes Received:
    0
    here is the icons pack there are a cool icons please convert to .dll and after upload again for share with everyone.

    Download: http://www.sendspace.com/file/d3emn7
    ------------------------------------------------------------------------

    Here is a guia for change icons folder:

    here are one Basic Account for see the forum: http://motoqspanish.com/forum/showthread.php?t=728

    if you want download is necesary upload 10 files at the forum o write importan information.

    User: visit
    pass: visit23


    I am tring of change the icons: (the only problem is that the file .icl was made for menu of motoQ CDMA wm5

    download this program:http://www.gdgsoft.com/gconvert/index.aspx

    download the attachament.

    run the programa gconvert and click in "file" and upload the file Qicons.icl

    you will see many icons 16x16 32x32 48x48.

    u can change that icons for my icons.

    click in botton "edit" after search the option Add a new image/import picture.

    upload the image and after go to: New Icon Options


    you change the icon size according to the icon will change

    after: click in "Color & transperency" set in: 8 bits 256 color. and the other options click in Background color as transparent, Remove Alpha chanel if not 32 bit


    do the same procedure for all icons

    Note: you have to edit the .lnk files that are in your \Windows\Start Menu folder, i do it on the Q (copy them to my temp directory, edit them and copy them back. you can look with Microangelo what number the icon is.

    then change the content of the .lnk file which looks like this:

    21#:MSPIE?qicons.icl,-13

    the "qicons.icl" is the file containing the icons and the -13 is the number of the icon.

    Attached Files:

Share This Page