Boost Pocket IE speed 10X times

Discussion in 'Moto Q Hacks' started by dehx, Aug 12, 2007.

  1. JetMech

    JetMech New Member

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Hmm..I'm getting 1001 kb/sec but I haven't really noticed in improvement in speed on any site. I also changed my DNS servers to OpenDNS
  2. winotree

    winotree New Member

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    822
    Likes Received:
    0
    Set this up on my Sprint Q back on Moday 13 August. Wanted to try it awhile before posting to be sure results were common and not coincidental. It has made a big improvement in downloading webpages and accessing sites--some almost instantly. I have used this along with the other so-called SPEED HACK and get astonishing results.

    And to think how fast my Q seemed back in April, out of the box. :big, big grin:
  3. teknofear

    teknofear New Member

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    First time poster here, just got a Q (Sprint) over the long weekend (I've defected from the Treo ranks). I installed the Resco app and did the registry mod from 4 to 50.

    I thought this was fast when I first started playing with the device, but JEEZ! Before the mod, I was getting between 150K-250K, after the mod, am getting 970K+ on a normally slow local news site (dallasnews.com).

    Thanks for all the great insight everybody! This has been a pleasant transition so far.


  4. winotree

    winotree New Member

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    822
    Likes Received:
    0
    Yeah, mann...see what I mean.
  5. cheri

    cheri Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    11,615
    Likes Received:
    2
    I verified that my setting have held but my connection speed is dragging again anyone experience that...any suggetions?
  6. teknofear

    teknofear New Member

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Gonna ask an obvious question first: Did you happen to do a soft reset? As I understand, the registry modification will revert upon a soft reset, hence, you'll lose the setting modification...
  7. cheri

    cheri Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    11,615
    Likes Received:
    2
    Ya i checked everything. made sure its all there. Ive had to reset now and then.

    Im gonna go over everthing again though.

    thanx for the reply
  8. Adam107

    Adam107 New Member

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    hey so i did it but it's not helping youtube or google videos load faster in the core player. i've read the entire youtube thread and i have the lasted files installed, but the videos never play without a few minutes of loading at the beginning and more minutes and minutes of buffering throughout. meaning, whats the point of trying to watch it on the phone. any ideas or suggestions to make this fasteR?
  9. Adam107

    Adam107 New Member

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    oh and after changing it from 4 to 75, i'm only getting 93kbit/sec
  10. fareal

    fareal New Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Any potential negative impact from doing this edit? Especially the large jump from 4 to 50? Those of you that noticed an increase, I wonder if you lower your setting to 10, 15, or 20 .. do you still have the faster speeds?
  11. switch.back

    switch.back New Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks, In Charlotte I'm getting a 1Mb connection.
  12. cheri

    cheri Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    11,615
    Likes Received:
    2
    You're lucky....things were impressivly fast moving quick then poof. its becoming a drag to use IE again...I guess everyone elses is still working and Im stuck slugging along Im jealous >:-[
  13. winotree

    winotree New Member

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    822
    Likes Received:
    0
    cheri--reference your post of Sept 11: did you do a soft reset (turn Q off; turn Q on) after the registry edit? If not this may be why you have lost the speed you once had. Just wondering...
  14. cheri

    cheri Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Messages:
    11,615
    Likes Received:
    2
    Thank for the reply and yes I did the soft reset. Was zippin along for a while now the speed is c#&! if ya know what I mean.
  15. BIGD

    BIGD New Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,589
    Likes Received:
    0
    I'm on EvDO but I'm gettin about 700kb/s shouldn't it be more than that ?
  16. gmardre

    gmardre New Member

    Joined:
    Sep 5, 2006
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    That's about what I get.....
    gm
  17. BIGD

    BIGD New Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,589
    Likes Received:
    0
    i used to get more , so i was wondering if i can do smtn to improve the speed
  18. BIGD

    BIGD New Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,589
    Likes Received:
    0
    sometimes its really fast
  19. BIGD

    BIGD New Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,589
    Likes Received:
    0
    I've changed and dns servers and there was smtnig in registry , so i did it but right now it's 650 in EvDO so what do I do wrong ? or its should be like that ?
  20. WORD

    WORD New Member

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0

    Hello everyone! I went to this site but when I tried to do the test it says something like browser does noy support java and thats all I can read b4 it goes back to the previous page, any ideas???

Share This Page